Mind in balance

Mind in balance is een combinatie van basistechnieken om je ‘mind meer in balans’ te brengen.  Je leert er zowel ademhalingsoefeningen, grondingsoefeningen, meditaties, ontspannende bewegingsvormen en lichamelijke stressreleasetechnieken.
Deze lessen hebben een lichamelijke focus en hebben als doel om je een moment van rust en aanwezigheid bij je lichaam te geven, alsook om je deze technieken eigen te maken.

Ik bied deze lessen aan als:

 • een 4-delige ervaringscursus van 4x 1,5u (zie data onderaan)

Les 1: ADEM:
Je adem is je anker om je bewust te worden van je lichaam. Met gemakkelijke ademhalingsoefeningen kan je je emoties beïnvloeden en meer rust en zachtheid toelaten.

Les 2: GRONDING:
Je stabiliteit voelen helpt je om stevig met je voeten op de grond staan. Het geeft je een houvast om met gevoelens en moeilijkheden van het leven om te gaan.

Les 3: SPANNING:
Lichamelijke pijnen, slecht slapen, onrust, kortademigheid, angst,.. Je leert je lichamelijke signalen begrijpen en ermee om te gaan. Met specifieke oefeningen kan je je lichaam helpen om in balans te komen.

Les 4: DE BESTE VERSIE VAN JEZELF ZIJN:
Hoe sta je in het leven en hoe WIL je in het leven staan? Je kan kiezen voor dankbaarheid, positiviteit, vertrouwen, zelfliefde, zachtaardigheid, … en het cultiveren.

Op voorhand inschrijven is altijd nodig.


Stuur me een mail op katrien@back-in-balance.be

De 4-delige ervaringscursus kost 120 euro

 • Zaterdag 30 sept 2023 of zaterdag 27 jan 2024 een volledige lesdag van 9u30 tem 16u. Een zalige dag voor jezelf waarbij je verwend wordt met veel rust, traagheid en zachtheid bij jezelf.  We gaan dieper in op hoe je rust kan vinden in je lichaam, hoe je je lichamelijke signalen kan verstaan, hoe je in mildheid kan omgaan met jezelf. We komen tot voeling en (h)erkenning van ons eigen lichaam. Ik verwen je ook graag met een lekkere lunch.  Een aanrader ook voor zorgverleners die deze oefeningen direct kunnen toepassen.
  Bij Back in Balance, Schriekdreef 18 te Meise.
 • 4 Lessen op vrijdag van 14u tot 15u30 in Boutersem bij Verbinding in verlies. Een aanrader voor iedereen, eveneens voor mensen in rouw en zorgverleners. Op vrijdag 27 okt, 17 nov, 1 dec en 26 jan.
 • Voor wie: Iedereen die graag bewuster en gezonder in het leven wil staan. Geen voorkennis vereist.
 • Lesgever: Katrien Hooghe is kinesitherapeute, geschoold in zowel de westerse, oosterse en energetische geneeskunde, en benadert gezondheid vanuit een holistische visie.

Heb je interesse? Mail me dan op katrien@back-in-balance.be

Download ons Mind in Balance e-book vandaag volledig gratis

Ken je dat gevoel? Dat je wil vertragen en snakt naar rust en stilte om terug tot jezelf te komen? Wel, wij hebben er een e-book voor geschreven. Download het vandaag gratis.

  Wat anderen over Mind in Balance zeggen

  Mind in Balance, nu ook online.

  Op zoek naar een rustmoment voor jezelf? Het Mind in Balance programma is een uitgebreid online groeipakket om je fysiek en mentaal veerkrachtiger te voelen. De ideale manier om jezelf te ondersteunen, te versterken en rust te vinden in een onrustige wereld. En dit volledig op je eigen tempo.

  Start vandaagProbeer het gratis

  Volg jij ons al op social media?