Ons aanbod

Mind in balance

Mind in balance is een combinatie van basistechnieken om je ‘mind meer in balans’ te brengen.

Het is vooral ook een zalige dag voor jezelf waarbij je verwend wordt met veel rust, traagheid en zachtheid bij jezelf.

We gaan dieper in op hoe je rust en ontspanning kan vinden in je lichaam, hoe je je lichamelijke signalen kan verstaan, hoe je in mildheid kan omgaan met jezelf en je hoofd terug kan thuis brengen.

We komen tot voeling en (h)erkenning van ons eigen lichaam.

Ik verwen je heel graag met een lekkere, gezonde lunch.

Een aanrader ook voor zorgverleners die deze oefeningen direct kunnen toepassen.

De 4 hoofdthema’s zijn:

 • ADEM:
  Je adem is je anker om je bewust te worden van je lichaam. Met gemakkelijke ademhalingsoefeningen kan je je emoties beïnvloeden en meer rust en zachtheid toelaten.
 • GRONDING:
  Je stabiliteit voelen helpt je om stevig met je voeten op de grond staan. Het geeft je een houvast om met gevoelens en moeilijkheden van het leven om te gaan.
 • SPANNING:
  Lichamelijke pijnen, slecht slapen, onrust, kortademigheid, angst,.. Je leert je lichamelijke signalen begrijpen en ermee om te gaan. Met specifieke oefeningen kan je je lichaam helpen om in balans te komen.
 • DE BESTE VERSIE VAN JEZELF ZIJN:
  Hoe sta je in het leven en hoe WIL je in het leven staan?  Hoe gebruik je jouw woorden en wat betekenen ze energetisch?  Je kan kiezen voor dankbaarheid, positiviteit, vertrouwen, zelfliefde, zachtaardigheid, … en het cultiveren.

Mind in Balance bestaat ook in een online programma welke je kan aankopen en thuis mee aan de slag kan.

Op voorhand inschrijven is altijd nodig.

Stuur me een mail op katrien@back-in-balance.be

De volledige lesdag van 9u30 tot 16u kost 120 euro.

Je kan er ook voor kiezen om direct het online programma van Mind in Balance erbij te kopen (22 meditaties en 11 video's).  Ik raad dit sterk aan zodat je er ook thuis mee kan oefenen en het op die manier vlotter kan integreren in je dagelijkse leven.  Deze dag betaal je daar dan 80 euro voor ipv 149 euro.

Mogelijke data:

 • Vrijdag 31 mei 2024
 • Voor wie: Iedereen die graag bewuster en gezonder in het leven wil staan. Geen voorkennis vereist.
 • Lesgever: Katrien Hooghe is kinesitherapeute, geschoold in zowel de westerse, oosterse en energetische geneeskunde, en benadert gezondheid vanuit een holistische visie.

Heb je interesse? Mail me dan op katrien@back-in-balance.be

Zit je nog met twijfels? Lees hier een ervaring van iemand die een Mind in Balance dag volgde:

“Ik wil je graag nog eens bedanken voor de ongelooflijk fijne, inspirerende en warme dag! Het heeft me veel handvaten gegeven om als therapeut mee aan de slag te gaan met mijn cliënten en heeft me daarnaast ook heel wat doen voelen in mijn eigen lichaam.. Dingen waar ik de woorden nog niet voor vond in therapie, maar die ik vandaag wel duidelijk gevoeld heb door echt en liefdevol te durven voelen en luisteren naar mijn binnenkant.. Dankjewel daarvoor!”

Download ons Mind in Balance e-book vandaag volledig gratis

Ken je dat gevoel? Dat je wil vertragen en snakt naar rust en stilte om terug tot jezelf te komen? Wel, wij hebben er een e-book voor geschreven. Download het vandaag gratis.

  Wat anderen over Mind in Balance zeggen

  Mind in Balance, nu ook online.

  Op zoek naar een rustmoment voor jezelf? Het Mind in Balance programma is een uitgebreid online groeipakket om je fysiek en mentaal veerkrachtiger te voelen. De ideale manier om jezelf te ondersteunen, te versterken en rust te vinden in een onrustige wereld. En dit volledig op je eigen tempo.

  Start vandaagProbeer het gratis

  Volg jij ons al op social media?