Mind in balance

Mind in balance is een combinatie van basistechnieken om je ‘mind meer in balans’ te brengen.  Je leert er zowel ademhalingsoefeningen, grondingsoefeningen, meditaties, ontspannende bewegingsvormen en lichamelijke stressreleasetechnieken.
Deze lessen hebben een lichamelijke focus en hebben als doel om je een moment van rust en aanwezigheid bij je lichaam te geven, alsook om je deze technieken eigen te maken.

Ik bied deze lessen aan als:

  • een 4-delige ervaringscursus van 4x 1,5u (zie data onderaan)

Les 1: ADEM:
Je adem is je anker om je bewust te worden van je lichaam. Met gemakkelijke ademhalingsoefeningen kan je je emoties beïnvloeden en meer rust en zachtheid toelaten.

Les 2: GRONDING:
Je stabiliteit voelen helpt je om stevig met je voeten op de grond staan. Het geeft je een houvast om met gevoelens en moeilijkheden van het leven om te gaan.

Les 3: SPANNING:
Lichamelijke pijnen, slecht slapen, onrust, kortademigheid, angst,.. Je leert je lichamelijke signalen begrijpen en ermee om te gaan. Met specifieke oefeningen kan je je lichaam helpen om in balans te komen.

Les 4: DE BESTE VERSIE VAN JEZELF ZIJN:
Hoe sta je in het leven en hoe WIL je in het leven staan? Je kan kiezen voor dankbaarheid, positiviteit, vertrouwen, zelfliefde, zachtaardigheid, … en het cultiveren.

  • een online programma welke je kan aankopen en thuis mee aan de slag kan.

Op voorhand inschrijven is altijd nodig.


Ik heb interesse!

De 4-delige ervaringscursus kost 120 euro

  • Vrijdag 23 sept, 30 sept, 25 nov en 23 dec 2022 telkens van 14u tot 15u30 bij Verbinding in Verlies, Leuvensesteenweg 30, 3370 Roosbeek
  • Zaterdag 24 sept een volledige lesdag van de 4 modules, van 9u30 tot 15u30 bij Back in Balance, Schriekdreef 18 te Meise.  Deze dag is ook sterk aangeraden als opleidingsdag voor hulpverleners.
  • Woensdag 28 sept, 12 okt, 26 okt en 9 nov telkens van 10u15 tot 11u45 bij Back in Balance, Schriekdreef 18 te Meise.
  • 2023: Vrijdag 20 jan, 17 febr, 17 maart en 28 april 2023 telkens van 14u tot 15u30 bij Verbinding in Verlies, Leuvensesteenweg 30, 3370 Roosbeek

We bieden de mogelijkheid om een les in te halen.

  • Voor wie: Iedereen die graag bewuster en gezonder in het leven wil staan. Geen voorkennis vereist.
  • Lesgever: Katrien Hooghe is kinesitherapeute, geschoold in zowel de westerse, oosterse en energetische geneeskunde, en benadert gezondheid vanuit een holistische visie.

Heb je interesse? Mail me dan op katrien@back-in-balance.be

Wat anderen over Mind in Balance zeggen

Mind in Balance, nu ook online.

Op zoek naar een rustmoment voor jezelf? Het Mind in Balance programma is een uitgebreid online groeipakket om je fysiek en mentaal veerkrachtiger te voelen. De ideale manier om jezelf te ondersteunen, te versterken en rust te vinden in een onrustige wereld. En dit volledig op je eigen tempo.

Start vandaagProbeer het gratis

Volg jij ons al op social media?