Liefste patiënt, beste zorgverlener,

Het is tijd om jullie iets te vertellen …
We zijn met Back in Balance al een tijdje in evolutie en de laatste maanden krijgt dit proces steeds meer richting en vorm.
Het voelt als een grote verandering van wat er was en wat er zal komen.
Ook al is deze groei nog volop in ontwikkeling, het voelt toch dat het moment is aangebroken om dit nu met jullie te delen.

Ik maak het eerst even heel concreet en neem jullie daarna dan graag mee in mijn persoonlijk verhaal.

 

Concreet

 1. De kinesitherapeutische behandelingen zullen stopgezet worden.
  Onze lieve collega’s Emy Van Rode en Ellen Wilna zullen eind juli hun werk beëindigen in onze praktijk. Ook Laura Mariën stopt eind augustus en zal de volgende weken de lopende behandelingen afronden en enkel nog kortdurende behandelingen opstarten.
 2. De live en zoom groepslessen, zoals jullie die gekend hebben de voorbije jaren, zijn eveneens gestopt (deze zullen hervormd worden, zie verder)Ik heb een vraag bij deze stopzetting
 3. Voor de individuele lichaamstherapeutische behandelingen verandert er niets.
  Bij mezelf kan je nog steeds terecht voor een full-body onderzoek en benadering (met manuele technieken, Reiki, mediatie & meer ).
  Ook bij Hilde Broeckhove (Chi Kung, Yoga, Shiatsu en Tao) en bij Eva Leens (borstweefselbehandelingen) kan u telefonisch of per mail nog steeds een afspraak maken.Ik wens graag een afspraak
 4. De groepslessen hervormen we naar halve dagen waarbij we in kleine groep samenkomen om te bewegen en bewust te worden van eventuele spanningen in het lichaam. Voor deze inspiratie-belevingsdagen zal u vanaf september kunnen inschrijven. Thema’s zullen de online programma’s volgen, zijnde Chikung, Mind in balance, Body in balance en Corestability. Op deze dag zal je de weldaad van de oefeningen helemaal kunnen ervaren, zal er tijd zijn om in te oefenen, vragen te stellen en dit op een bewuste, vriendelijke manier naar jouw lichaam.Ik heb interesse in deze lessen
 5. Voor de retraites in samenwerking met mijn tweelingzus An Hooghe (‘Verbinding met jezelf’, ‘Verbinding in koppel’, ‘Verbinding met je lichaam’ en ‘Verbinding in verlies’) zullen er binnenkort weer nieuwe data verschijnen. Deze reizen bleken de voorbije jaren steeds van grote meerwaarde te zijn voor de deelnemers, en steeds volzet. Moest je al interesse hebben, laat het dan al gerust weten dan houden we jou als eerste op de hoogte.Ik laat al graag mijn interesse horen
 6. Als antwoord op jullie grote vraag naar online bewegings- en meditatiemomenten hebben we de laatste maanden bijzonder hard gewerkt aan vijf online programma’s die je van thuis uit kan doen (Core Stability, Body in Balance, Adem en Rust, Chikung en Mind in Balance). Deze programma’s bevatten een groot aantal audio en video opnames die je op jouw eigen tempo kan doen en voor levenslang van kan genieten.
 7. Als uitbreiding op deze online programma’s kregen we de laatste tijd ook veel interesse van bedrijven, scholen en ziekenhuizen waarmee we verder nadenken hoe zij deze kunnen integreren in hun aanbod. Moest ook jou dit aanspreken om in dialoog te gaan over een programma op maat dan gaan wij graag in gesprek.Ik wens meer informatie over de online programma’s
 8. En tot slot: we exploreren volop nieuwe samenwerkingen met gelijk gepassioneerden: hulpverleners wiens aanbod en passie zich richt op lichamelijk, emotioneel, relationeel en spiritueel welzijn. Spreekt het jou aan om eens in dialoog te gaan over een samenwerking, laat het ons dan weten.Ik heb interesse in een mogelijke samenwerking

Voor sommigen komt dit mogelijks geheel onverwacht, anderen deelden al een tijdje in deze evoluties. Graag neem ik diegenen die hier meer over willen lezen mee in het proces van de voorbije maanden vanuit mijn persoonlijk verhaal…

Mijn persoonlijk verhaal

Dat ik in een veranderingsproces zit, daar kan ik niet omheen.
Ik heb er niet echt voor gekozen, het heeft mij eerder gekozen.
Ik geloof dat het goed is en dat het zo moet zijn.

Door de hele Corona epidemie keerden we allemaal naar binnen. Iedereen werd uitgenodigd om met onzekerheden en veranderingen om te gaan.
Voor mij betekende dit het sluiten van de praktijk voor een bepaalde periode, de fysieke verbinding met mijn patiënten loslaten, het stopzetten van mijn lessen, het tot een einde komen van een jarenlange, mooie, verbonden samenwerking met Anouk…
Het deed veel pijn.
Maar het bracht ook schoonheid en liefde. Meer tijd en ruimte voor mijn gezin, een extra verbinding met mezelf en met de natuur.

Daarna volgde mijn buikoperatie en de pijn en confrontatie met mijn lichaam. Opnieuw werd ik uitgenodigd tot overgave, voor wat er is, en wat er niet is. Voor wat er kan, en wat er niet kan.
Een intense en ook mooie bewustwording.

Door dit alles kreeg ook mijn passie voor beweging in en met het lichaam, een groei naar bewustzijn, naar het liefdevol omgaan met jezelf weer meer ruimte en tijd.
Mijn natuurlijke gedrevenheid, creatiekracht en ondernemingszin deden me op ontdekking gaan in een, voor mij, nieuwe digitale wereld. Hierdoor kon ik mijn kennis en kunde beeld geven en waardevolle online programma’s in de wereld zetten.
Mijn online programma’s hebben ook een nieuwe wereld aan me getoond. Het samenwerken hierin met studenten, alsook met kankerpatiënten en palliatieve zorgbehoevenden, hebben me laten zien dat ik ook hen kan steunen in hun levensweg. Het is iets dat me diep raakt, het voelt dat ik daar mooi werk kan aanbieden.

Nauwelijks een jaar na het begin van corona werd ik opnieuw met een nieuwe uitdaging gepresenteerd. Louis en Emy lieten me beiden weten dat ook zij nieuwe professionele wegen willen inslaan.
Het is tijd, ook voor hen, om van richting te veranderen en hun vleugels uit te slaan.
Het klopt, … maar ook dit voelde weer een intens loslaten van een jarenlange, mooie, verbonden samenwerking.

Nog meer ruimte en leegte.
Nog meer onzekerheid en loslaten.
Maar ook nog meer plaats voor mezelf om in te nemen en stil te staan bij wie ik ben en wat ik te doen heb in het leven.

De voorbije 22 jaar waarin ik als leidinggevende Back in Balance tot groei bracht, zorgend voor een kinesitherapeutenteam, heb ik lange tijd mogen ervaren als heel vervullend. Het waren hele fijne en prachtige jaren… waar ik dankbaar en fier op kan terugkijken.

Echter, ik voel dat ik voor de nieuwe collega’s, Ellen en Laura, die hier onder onze vleugels hun eerste professionele ervaringen mochten meemaken, niet meer het nodige ondersteunend kinesitherapeutenteam kan bieden.

Het is in deze periode soms beangstigend om van richting te veranderen, maar het voelt als het enige juiste. Ik ben mij dan ook bewust vragen gaan stellen die voor mij belangrijk zijn: Wat klopt er voor mij? Waar kan ik mijn skills optimaal inzetten? Welke nieuwe bestemming kan ik mijn praktijk geven om mijn patiënten op de meest efficiënte en gepaste manier te helpen en te begeleiden? Wat betekent deze heroriëntatie die ik voel dan juist, en hoe geef ik deze vorm?

Wat ik zelf als zekerheid ervaar is dat ik altijd een gepassioneerde kinesitherapeute-reikitherapeut zal zijn, in hart en ziel. Ik voel me dankbaar met het lichaam als ingangspoort en uitgangspoort om pijn en verandering te begrijpen en ermee aan de slag te gaan. Via de lijflijke aanraking, via de reiki en het energetische voelen, via chikung en andere beweging, via de natuurelementen, via meditatie en bewustwording,… blijf ik de therapeut welke ik reeds was, met een sterke medische achtergrond, én ben ik ondertussen ook geëvolueerd naar een holistische lichaamstherapeute. Ik wens nu om daar ook verder in te mogen groeien.

Ik verheug er me heel erg op dit nu allemaal verder te zetten en te mogen uitbouwen: de individuele lichaamstherapeutische behandelingen, het verder uitwerken van nieuwe inspiratie-belevingsdagen in de praktijk en in de tuin, de verbindingsreizen samen met mijn tweelingzus An, het verbreden van de online oefeningen om mensen te helpen in hun beweging (emotioneel en fysiek) en nieuwe samenwerkingen met therapeuten die ook het lichaam willen meenemen in hun behandeling en een holistische kijk hebben op gezondheid.

Dit alles heeft er toe geleid dat het aanbod kinesitherapie en groepslessen zoals jullie gewend zijn van back-in-balance, langzaam maar zeker zal afgebouwd worden en plaats maken voor iets nieuws.
Het nieuwe zal wat tijd en ruimte nodig hebben om op een mooie manier uitgewerkt te worden. Ik weet nu al dat het zal kloppen met wie ik ben en meer geworden ben.

Ik ben er nog steeds graag voor iedereen die pijn en lijden ervaart, die wil bewegen of in beweging wil komen, die verandering wil of moet toelaten.

Op mijn website zal je ons aanbod kunnen blijven volgen. Ik ben er zeker van dat wat er mag komen iets moois zal zijn.
Het is een hele verandering en loslaten voor mezelf, maar eens te meer voel ik een groot vertrouwen.
Ik neem je dan ook graag mee in het nieuwe verhaal dat zal komen.

Liefs,
Katrien