Geen angst, chi kung is geen nieuw drankje, drug of andere substantie. Maar chi kung heeft wél een stevig impact op je geest, lichaam en gezondheid. In deze blog vertel ik je meer over wat chi kung juist is en waarom jij er dringen aan moet!

Wat is chi kung?

Chi kung – ook wel Qi gong genoemd – mag dan misschien niet de bekendheid hebben van bijvoorbeeld yoga, mediteren en pilates, het heeft wel een ontzettende impact. Chi kung of Qi gong is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die je helpt verbinden met de aarde, hemel en kosmos. Geen angst, er is helemaal niet zweverigs aan. Het gaat om een heel aantal lichaamsoefeningen die de energie door je lichaam laten stromen. Het leunt wat aan bij tai chi, maar daar gaat het om verdedigings- en aanvalstechnieken, terwijl het bij chi kung draait om innerlijke energie.

Ok, en nu concreet …

Klinkt goed niet, maar waar mag je je nu concreet aan verwachten als je aan de chi kung of Qi gong gaat? Het gaat om zachte oefeningen met rustige bewegingen die de energie in je los maken en doen stromen. Reken op een combinatie van stille lichaamshoudingen, eenvoudige bewegingen, bewust ademen en het trainen van de geest.

Wat zijn de voordelen van chi kung?

Doe je een tijdje aan chi kung, dan geniet je van heel wat voordelen voor je lichaam en je gezondheid. Denk maar aan:

  • Je lichaam, geest en emoties komen in balans. Je zit goed in je vel en ervaart een stuk minder stress.
  • Je bloeddruk verlaagt, je bloedsomloop verbetert en je versterkt je zenuwstelsel, botten, organen en je beenmerg.
  • Je spijsvertering en stofwisseling gaan er op vooruit.
  • Je geniet van een betere weerstand tegen ziektes.
  • Je spieren en gewrichten worden sterker en soepeler.
  • Je krijgt een fikse energieboost.
  • Je geheugen gaat er op vooruit.

En jij twijfelde nog? Niet voor niets beoefenen de Chinezen al eeuwenlang Qi gong oftewel Chi kung.

Iedereen kan het

Buiten losse kleding en eventueel een mat heb je helemaal niets nodig voor chi kung. Het is voor alle leeftijden en je bent nooit te oud om ermee te beginnen. Het gaat om ontspannen bewegingen, waardoor je nooit in het rood gaat. Een uitstekende fysiek is helemaal niet nodig.

Zelf chi kung proberen?

Wil je zelf de impact van chi kung/Qi gong ervaren? Dat kan. Bij Back in Balance kan je terecht voor losse lessen of een volledige lessenreeks. Elke woensdagochtend om 9 uur voorzien ik sowieso een les.

Liever online op je eentje? Dan heb ik een online programma voor je, zodat je waar en wanneer je maar wil aan de slag kan. Chi kung als onderdeel van een teambuilding? Ook dat is perfect mogelijk, onze locatie leent er zich uitstekend toe.

Nog vragen? Stuur me gerust een mailtje via katrien@back-in-balance.be.