Kun je wel wat rust gebruiken in je hoofd? Merk je aan jouw ademhaling dat je onder spanning staat? Wil je beter kunnen focussen? Of misschien wil je wel gewoon gezonder worden en een sterke geest in een sterk lichaam behouden? Mindfulness, of onze net wat bredere variant, is helemaal wat voor jou en we vertellen je er graag wat meer over.


Wat is mindfulness?

In elk geval geen zweverig gedoe! Mindfulness betekent simpelweg volledig bewust zijn van je huidige ervaring. Even helemaal in het nu zijn dus en alle zorgen vergeten. Het gaat om een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die goed is tegen stress, slapeloosheid, pijn, burn-out en meer. Bovendien is het een zegen voor je creativiteit. Je leert tijdens de trainingen hoe je bewuster kunt omgaan met het hier en nu, zonder er direct over te oordelen. Gedachten komen en gaan weer, maar jij laat ze los en blijft in het nu.

Eeuwenoude techniek, wetenschappelijk bewezen

De techniek mag dan al wel meer dan 2.500 jaar oud zijn en zijn wortels in het hindoe- en boeddhisme hebben, dat neemt niet weg dat deze vandaag actueler is dan ooit. Ondertussen is deze theorie ook ruimschoots wetenschappelijk bewezen: mindfulness helpt. Religie heeft er vandaag de dag helemaal niets mee te maken en de technieken vallen redelijk eenvoudig aan te leren. Een beetje doorzettingsvermogen is nodig, maar iedereen kan het!

Krijg het onder de knie, ervaar de rust

Eenvoudige oefeningen zorgen voor de focus op het hier en nu. We leren je ademhalingstechnieken aan en richten ons op bepaalde lichaamszones. Zo proberen we alle prikkels, emoties, het denken en oordelen uit te schakelen. Het kan even duren, maar eens je de kracht van het hier en nu ervaart, geeft dat een gelukzalig en bevrijd gevoel.

Aan de slag met MIND IN BALANCE

Wil je aan de slag met de technieken van mindfulness, kan je wat hulp gebruiken, maar zie je het wat breder? Dan is onze ‘Mind in Balance’ cursus wat voor jou. Naast de milde manier van dingen te bekijken, leren we je nog bijkomende technieken aan om effectief dingen in gang te zetten. Zo krijg je nog oefeningen mee om meer rust, mildheid en/of gronding te bekomen. Beschouw ‘Mind in Balance’ dus gerust als next-level mindfulness.

Hoe pakken we dat aan?

Bij Back in Balance bieden we je momenteel deze opties aan:

  • Vanaf januari start er een nieuwe reeks van 4 fysieke lessen in Boutersem. 1x per maand op vrijdagnamiddag gaan we aan de slag met technieken om te ademen, te gronden, fysieke stress achter te laten en een betere versie van jezelf te worden.
  • We hebben ook een online lespakket. Een uitgebreid pakket boordevol audio en video om zelf aan de slag te gaan. De eerste les is gratis, dus probeer het zeker eens uit.

Bovendien is ook 14 januari gereserveerd. De hele dag gaan we aan de slag met ‘Mind in Balance’ en er zijn nog enkele plekjes vrij.

Wil je meer weten? Neem dan zeker eens een kijkje op de site of contacteer ons. Wil je een live sessie meepikken, geef me dan zeker een belletje of stuur me een mailtje.