Hartcoherentie

front brochure

Hartcoherentie als preventieve zelfzorg, èn als antwoord op burn-out, hyperventilatie en stress

Hartcoherentie is een 4 stappen plan dat op jouw tempo opgebouwd wordt, naargelang wat je lichaam en geest op dat moment aangeeft.  Het is wetenschappelijk onderbouwd en de effecten van hartcoherentie zijn objectief meetbaar m.b.v. biofeedback-apparatuur.

Door een specifiek ademhalingsritme te hanteren, komt je hart in een bepaald ritme. Je ademhaling en hartritme komen in dezelfde cadans, waardoor je brein het signaal krijgt dat het niet moet overslaan in ‘stressmodus’ (de gekende vechten – vluchten – verstarren respons).

Je angstcentrum in het emotionele brein wordt getemperd en je rationeel brein krijgt weer de bovenhand.  Je kent minder emotionele pieken en dalen, bouwt meer veerkracht op, en word een pak stressbestendiger!

Er wordt uitgelegd wat stress doet met je autonoom zenuwstelsel, je brein en je hartritme, en je krijgt inzicht in de wisselwerking van hartritme, energie, emoties en hormonen.

Hartcoherentie coaching is een zeer effectief middel tegen hyperventilatie, stress, angst en paniek, piekergedrag en slecht in/doorslapen.

Het positieve effect van hartcoherentie is verbonden met al of niet consequent en gedisciplineerd oefenen.

Ik leg het je graag uit, wees welkom!

Heb je vragen of wil je je inschrijven? Stuur dan snel een email naar kim@relaxlab.be


Mail me voor meer uitleg

Infosessie Hartcoherentie Januari of maart 2022

Hartcoherentie als preventieve zelfzorg, èn als antwoord op burn-out, hyperventilatie en stress : Hartcoherentie coaching is ook zeer effectief tegen angst en paniek, piekergedrag en slecht in/doorslapen. Er wordt uitgelegd wat stress doet met je autonoom zenuwstelsel, je brein en je hartritme en hoe je je veerkracht kan versterken.  In deze infosessie krijg je een basis informatie aangereikt, waarna je al dan niet kan kiezen om het 4-delige traject aan te gaan.

Inschrijven en tarieven

De infosessie gaat door op  21 januari 2022  OF  18 maart 2022  telkens van 19 tot 21u.  De kostprijs is 15€ per persoon voor de 2-uur durende infosessie

Heb je interesse? Gelieve mij een mail te sturen: kim@relaxlab.be met de mededeling “inschrijving HC BiB januari 2022”.  Je ontvangt vervolgens een mail van mij met praktische informatie om je inschrijving in orde te brengen.  Je inschrijving is pas definitief nadat ik jouw betaling ontvangen heb.

Op donderdag, enkel na afspraak
  • 09.00-10.15
  • 10.30-11.45
  • 12.00-13.15
  • 13.30-14.45
  • 66 Eur per sessie.

Volg jij ons al op social media?